Wieczory z Krzysztofem Zalewskim

Zalewski Architecture Group – pracownia architektoniczna założona przez Krzysztofa Zalewskiego w 2005 roku, która realizuje nieszablonowe projekty architektoniczne, urbanistyczne, działa na polu designu i teorii architektonicznej. Laureaci ponad 20 nagród i wyróżnień architektonicznych. Ostatnio nagrodzeni Eurobuild Awards in Architecture 2016 za rewitalizację AQUARIUM KOMPLEKS BIUROWY W GLIWICACH

 

Spotkania odbędą się w KATOWICACH, RZESZOWIE i WROCŁAWIU

<--- szczegółowe informacje już wkrótce

Największe projekty Zalewski Architecture Group

d800_079055lrg

AQUARIUM KOMPLEKS BIUROWY W GLIWICACH

Projekt obejmuje przebudowę budynku miejskiej willi z lat 20. XX wieku oraz rozbudowę o nową część. W obu częściach zlokalizowane zostaną funkcje biurowe. Utrzymana zostanie historyczna estetyka i układ wnętrz budynku willi.

houses_on_327_hill_1

DOMY NA WZGÓRZU 327 W MIKOŁOWIE

Kameralne osiedle domów jednorodzinnych. Budynki stanowią współczesną interpretację klasycznej koncepcji domu o prostopadłościennej bryle, przekrytej dwuspadowym dachem. Nowoczesny, spójny charakter osiedla przejawia się w zastosowaniu jednorodnej, syntetycznej kompozycji, kolorystyki oraz oszczędnego detalu.

biurowiec_fissst_4

BUDYNEK BIUROWY FIS-SST W GLIWICACH

Biurowiec zaprojektowaliśmy na zlecenie FIS-SST. Obiekt zlokalizowany jest na terenie zrewitalizowanej przestrzeni poprzemysłowej, na obszarze której działa Centrum Edukacji i Biznesu „Nowe Gliwice”. Forma zewnętrzna budynku oraz klimat wnętrz zostały utrzymane we współczesnej, minimalistycznej estetyce.

ledge_house_outside

DOM B LEDGE HOUSE

Największą wartością domu w górach jest możliwość posiadania zapierających dech w piersiach widoków wprost z okien. Ledge House to dwurodzinny dom, który ulokowaliśmy na sztucznej półce skalnej, tak aby jego domownicy mogli w pełni podziwiać panoramę Beskidu Śląskiego.

2hc_kopias

BIUROWIEC W WARSZAWIE

Projekt warszawskiego biurowca stawia na rozwiązania racjonalne i nowoczesne. Elementem charakterystycznym jest dynamiczna strefa wejściowa do budynku, rozcinająca schodkowo szklane tafle elewacji. Przy użyciu prostych środków, udało nam się wykreować obiekt, który może być znakiem rozpoznawczym okolicy a także dobrym adresem biznesowym.

domy_cube_2_box03

DOM CUBE-2-BOX

Przebudowa domu jednorodzinnego z lat 70-tych, tzw. kostki polskiej, zlokalizowanego w Mysłowicach. Celem inwestycji było podniesienie standardu obiektu oraz zwiększenie powierzchni użytkowej budynku, przy jednocześnie umiarkowanym budżecie Inwestora.

Patroni spotkania